Gastronomia

Gastronomia

Sprzęt kuchenny do zastosowań profesjonalnych

Sprzęt kuchenny stanowi podstawowe wyposażenie każdego lokalu wyspecjalizowanego w przygotowywaniu i serwowaniu posiłków. Bez wyspecjalizowanych urządzeń obróbka, przetwarzanie i przygotowywanie potraw byłoby czasochłonne, a niekiedy nawet niemożliwe. Urządzenia tego typu są szczególnie przydatne w tych lokalach, w których każdego dnia serwuje się setki, a nawet tysiące porcji. Profesjonalne zmywarki gastronomiczne i inny sprzęt kuchenny pod względem funkcji przypomina ten domowy, jednak jest znacznie wydajniejszy i wytrzymalszy. Dlatego umożliwia szybkie i sprawne przygotowywanie potraw w restauracjach, stołówkach szpitalnych czy barach. Dlaczego warto zdecydować się na profesjonalne urządzenia zamiast domowych odpowiedników? Przede wszystkim ze względu na wytrzymałość. Sprzęt kuchenny w restauracjach nie ma łatwego życia – w kuchniach panują warunki raczej niekorzystne dla zwykłych urządzeń. Profesjonalne urządzenia gastronomiczne – nie tylko chłodnicze, lecz także grzewcze i AGD do przygotowywania posiłków – są projektowane w taki sposób, by wysokie temperatury, duża wilgotność powietrza i intensywna eksploatacja nie były im straszne.

Urządzenia gastronomiczne – wydajne i efektywne

Urządzenia gastronomiczne muszą być wydajne. Sokowirówki, szatkownice czy maszynki do mielenia wykorzystywane w domach, są zwykle niewielkich rozmiarów, a ich moc z reguły nie jest zbyt duża. Taki sprzęt kuchenny idealnie sprawdzi się do ugotowania pojedynczego posiłku, ale jego wydajność będzie niewystarczająca do przygotowania kilkudziesięciu bądź kilkuset dań dziennie. Nie zapominajmy, że w kuchni ważny jest też czas! Wysoka efektywność, która charakteryzuje krajalnice i szatkownice oraz inne urządzenia gastronomiczne przeznaczone do użytku w restauracjach, znacznie przyspiesza proces przygotowania posiłku. W tej zakładce znajdą Państwo naszą bogatą ofertę profesjonalnego sprzętu kuchennego.

Meble ze stali nierdzewnej

Trudno wyobrazić sobie jakąkolwiek kuchnię bez odpowiedniego umeblowania. Stoły kuchenne, szafki czy blaty robocze są niezbędne do obróbki produktów spożywczych i serwowania gotowych dań. Meble gastronomiczne powinny wyróżniać się wysoką odpornością na kontakt z ostrymi przedmiotami, środkami chemicznymi oraz wysokimi i niskimi temperaturami. Takie wymogi spełniają meble ze stali nierdzewnej. Są one nie tylko bardzo trwałe, ale też łatwe do utrzymania w czystości. Dzięki możliwości mycia detergentami i dezynfekowania są higieniczne, co stanowi niezbędny warunek wszystkich elementów wyposażenia kuchni. W asortymencie mamy meble gastronomiczne o różnym przeznaczeniu, od stołów i regałów po specjalistyczne stoły do pizzy. Są one wyposażone z pojemniki GN z systemem chłodzenia, komorę przechowalniczą i blat granitowy. Wszystkie meble ze stali nierdzewnej spełniają wymogi sanitarne przewidziane dla gastronomii. Zapraszamy do poznania oferty krajalnic i zmywarek.

Więcej