Kategorie
Zaplecze każdego lokalu gastronomicznego musi być urządzone jak najbardziej funkcjonalne. Chodzi tu nie tylko o wybór odpowiednich urządzeń chłodniczych, gwarantujących zachowanie świeżości, walorów smakowych i odżywczych żywności. Istotne są zatem nie tylko niezawodne regały i komory chłodnicze czy akcesoria do przygotowania posiłków, ale również ten sprzęt, który umożliwia utrzymanie czystości na zapleczu. Zarówno w dużej, jak i małej gastronomii, na pewno przyda się zmywarka. Zmywanie jest nieodłączną częścią każdego procesu przetwarzania żywności i przygotowywania oraz serwowania potraw. Utrzymanie higieny w lokalach gastronomicznych ma również znaczenie w kontekście sanitarno-epidemiologicznym. Dlatego profesjonalna zmywarka jest w nich niezbędna nie tylko do mycia naczyń, ale też do ich sterylizowania. Zapraszamy więc do zapoznania się z naszą ofertą właścicieli lokali gastronomicznych ze Szczecina i okolic.
Nowoczesne zmywarki gastronomiczne, jako ekonomiczne i ekologiczne urządzenia, potrzebują do działania niewielkiej ilości wody i energii elektrycznej. Podobnymi hasłami są również reklamowane zmywarki domowe, dlaczego więc nie wykorzystuje się ich w restauracjach?
Jednym z powodów jest temperatura mycia. Zmywarki gastronomiczne nie tylko myją, ale również wyparzają naczynia, gwarantując tym samym niemal sterylną czystość. Ponadto programy mycia są w nich zdecydowanie krótsze. Podobnie jak w przypadku pozostałego sprzętu kuchennego, zmywarki w kuchniach lokali gastronomicznych są intensywnie eksploatowane. Tylko zmywarki stworzone do użytku profesjonalnego posłużą bezawaryjnie przez wiele lat, nawet jeśli są wielokrotnie włączane w ciągu jednego dnia. Oferujemy zmywarki w kilku wariantach. Sprzedawane urządzenia różnią się między sobą pojemnością oraz mocą. Do kontaktu zapraszamy nie tylko firmy ze Szczecina, ale również okolic.
Więcej