Kategorie
Dlaczego w restauracyjnej kuchni powinny znaleźć się meble ze stali nierdzewnej? Już sama nazwa wskazuje ich pierwszą zaletę – odporność na rdzewienie. Wysokie stężenie wilgoci w kuchniach sprawia, że elementy wyposażenia wykonane ze zwykłej stali bardzo szybko rdzewieją, a meble drewniane pęcznieją, stwarzając tym samym idealne warunki do rozwoju bakterii, grzybów oraz innych mikroorganizmów. Ponadto stal nierdzewną łatwo utrzymać w czystości, a przecież higiena jest jedną z kwestii kluczowych w prowadzeniu restauracji. Meble ze stali nierdzewnej są także odporne na uszkodzenia i intensywną eksploatację. Jeden zestaw mebli, odpowiednio pielęgnowany, z powodzeniem będzie spełniał swe zadanie przez kilkanaście, jeśli nie kilkadziesiąt lat. W naszej ofercie znajdują się okapy, stoły robocze, regały, wózki transportowe oraz inne meble dla gastronomii. Jeśli nie wiedzą Państwo, jakiego rodzaju meble najlepiej sprawdzą się w Państwa lokalu, zachęcamy do kontaktu. Nasi pracownicy z pewnością pomogą podjąć właściwą decyzję.