Kategorie
Sprzęt kuchenny stanowi podstawowe wyposażenie każdego lokalu wyspecjalizowanego w przygotowywaniu i serwowaniu posiłków. Bez wyspecjalizowanych urządzeń obróbka, przetwarzanie i przygotowywanie potraw byłoby czasochłonne, a niekiedy nawet niemożliwe. Urządzenia tego typu są szczególnie przydatne w tych lokalach, w których każdego dnia serwuje się setki, a nawet tysiące porcji. Profesjonalne zmywarki gastronomiczne i inny sprzęt kuchenny pod względem funkcji przypomina ten domowy, jednak jest znacznie wydajniejszy i wytrzymalszy. Dlatego umożliwia szybkie i sprawne przygotowywanie potraw w restauracjach, stołówkach szpitalnych czy barach. Dlaczego warto zdecydować się na profesjonalne urządzenia zamiast domowych odpowiedników? Przede wszystkim ze względu na wytrzymałość. Sprzęt kuchenny w restauracjach nie ma łatwego życia – w kuchniach panują warunki raczej niekorzystne dla zwykłych urządzeń. Profesjonalne urządzenia gastronomiczne – nie tylko chłodnicze, lecz także grzewcze i AGD do przygotowywania posiłków – są projektowane w taki sposób, by wysokie temperatury, duża wilgotność powietrza i intensywna eksploatacja nie były im straszne.
Urządzenia gastronomiczne muszą być wydajne. Sokowirówki, szatkownice czy maszynki do mielenia wykorzystywane w domach, są zwykle niewielkich rozmiarów, a ich moc z reguły nie jest zbyt duża. Taki sprzęt kuchenny idealnie sprawdzi się do ugotowania pojedynczego posiłku, ale jego wydajność będzie niewystarczająca do przygotowania kilkudziesięciu bądź kilkuset dań dziennie. Nie zapominajmy, że w kuchni ważny jest też czas! Wysoka efektywność, która charakteryzuje krajalnice i szatkownice oraz inne urządzenia gastronomiczne przeznaczone do użytku w restauracjach, znacznie przyspiesza proces przygotowania posiłku. W tej zakładce znajdą Państwo naszą bogatą ofertę profesjonalnego sprzętu kuchennego.
Trudno wyobrazić sobie jakąkolwiek kuchnię bez odpowiedniego umeblowania. Stoły kuchenne, szafki czy blaty robocze są niezbędne do obróbki produktów spożywczych i serwowania gotowych dań. Meble gastronomiczne powinny wyróżniać się wysoką odpornością na kontakt z ostrymi przedmiotami, środkami chemicznymi oraz wysokimi i niskimi temperaturami. Takie wymogi spełniają meble ze stali nierdzewnej. Są one nie tylko bardzo trwałe, ale też łatwe do utrzymania w czystości. Dzięki możliwości mycia detergentami i dezynfekowania są higieniczne, co stanowi niezbędny warunek wszystkich elementów wyposażenia kuchni. W asortymencie mamy meble gastronomiczne o różnym przeznaczeniu, od stołów i regałów po specjalistyczne stoły do pizzy. Są one wyposażone z pojemniki GN z systemem chłodzenia, komorę przechowalniczą i blat granitowy. Wszystkie meble ze stali nierdzewnej spełniają wymogi sanitarne przewidziane dla gastronomii. Zapraszamy do poznania oferty krajalnic i zmywarek.
Więcej